פורום כדר

קרן כדר מקדמת מפגשים בין בני נוער ליוצרי קולנוע ואנשי דעת שונים בבתי הספר ובמוסדות תרבות ברחבי הארץ במטרה לעורר דיון ושיח סביב נושאים הנוגעים בזהות הישראלית.
הקרן מחברת בין בתי הספר ליוצרים, מספקת מערכי שיעור תומכים ומלווה ומממנת מפגשים השופכים אור על סוגיות מהותיות בחברה.
בין הנושאים בהם אנו עוסקים ניתן למנות מגדר, פמניזם, דת, לאום, פריפריה תרבותית /גיאוגרפית/חברתית ודו קיום, בדגש על הזהות הייחודית של כל תושבי ישראל.
הקרנות סרטים בלווי היוצרים הנוגעים בסוגיות מרכזיות בזהות הישראלית.
פורמט של אירועי הקרנה מונחית של סרטים משמעותיים העוסקים בהיסטוריה ובחברה הישראלית, שמלווה בדיון פעיל.
מעוניינים להזמין אירוע הקרנת סרט ופאנל לשכבה?
תשמחו לקבל כלים לצפייה מודרכת וניהול שיח משמעותי בעקבותיה?
קרן כדר שמחה להציע הזדמנות של כל אחד ואחת להוביל אירוע משמעותי בבית הספר, לקרב את כלל תלמידי בית הספר לעולם הקולנוע ולעסוק בסוגיות מורכבות בחברה הישראלית.
האירועים במימון מלא של הקרן וסיוע בהפקתם.
למערכי השיעור והמצגות למורים לחצו כאן
הסרטים שמשתתפים בפרויקט:

מפגש עם היוצר דורון צברי עם שילוב ממגוון יצירותיו הקולנועיות.

אורי, נפצע במבצע צור איתן, אחותו מלווה אותו בתהליך השיקום דרך עדשת המצלמה.

שלושה אנשים שהמים מהווים מרכיב מרכזי בחייהם כבר אינם מוכנים לעמוד בצד ולחכות יחד הם יוזמים פעולה קיצונית להצלת הים והמרחב כולו מהתייבשות.

סיפורה של קבוצת בית"ר ירושלים במשך עונה אחת שבה מצטרפים לקבוצה שני שחקנים מוסלמים.

הסרט מלווה במשך חמש שנים את קבוצת הנבחרות ובראשן אסתי שושן בדרך להגשמת חלומה לשיוויון הזדמנויות בפוליטיקה החרדית.

יניב, חולה בניוון שרירים, לוקח אותנו למסע מלא בהומור, אשר מאתגר את החשיבה המקובלת על מה זה אומר להיות בחיים.

פייר דוליין מגשים את חלומו ומגיע ליפו ללמד ילדים יהודים וערבים לרקוד, להתחרות ולכבד זה את זה.

שבע נשים הגיעו מהאונייה בשנות החמישים והשישים היישר אל דימונה, עיירה שזה אך הוקמה. כעת הן פותחות לנו חלון נדיר לחיים שמעולם לא סופרו מנקודת מבטן.

יוברמט, הבטנש, ואלטאש, עלו לישראל מאתיופיה כילדות. כ-25 שנים אחרי, כשכל אחת מהן כבר השתרשה בארץ ומצליחה בתחום העיסוק שלה ולאחר התפרצות הזעם של הקהילה האתיופית באירועי קיץ 2015, מתעד הסרט התמודדות מול הרצון לשמר את המסורת, הערכים והכבוד של העדה האתיופית.

הסרט עוקב אחרי ארבעה ילדים שחוו את הגירוש ונפגשו עם קצינות צה"ל שלקחו חלק בפינוי.

צעירים וצעירות, חילוניים ודתיים, מגיעים לשכונת גילה בירושלים בראשון לספטמבר 2000 לשנת שירות במסגרת מכינה קדם-צבאית. על מנת לנסות לחיות יחד, עת הולך וגובר הקרע בתוך החברה הישראלית. אירועי אוקטובר 2000 תופסים את החבורה באחד מסמלי השנה הסוערת – הירי על השכונה מכיוון העיירה בית ג'אלה.

הסרט עוקב אחרי מסעו של דני חנוך, ניצול אושוויץ, בחזרה למחוזות ילדותו בליווי ילדיו. חנוך הוא איש עדות ידוע וילדיו ספגו “מנות יתר” של שואה במהלך חייהם. הם מצידם לא משתוקקים לצאת למסע הזה ומבקשים להתרחק מהטראומה שרודפת את אביהם ובמידה מסוימת אותם במהלך חייהם.

אלה, פותחת מקהלה בבית ספרם ומזמינה תלמידים לסביבה פנטסטית ומוגנת, שתעמיד במבחן את המציאות שמחוץ לכתלי הכיתה ואת המסע האמיתי המתרחש בנפשותיהם של הילדים.

מדורות השבטים היא סדרה חברתית-היסטורית, בת חמישה פרקים, המתבססת על עדויות אישיות בשילוב חומרי ארכיון המביאים את סיפור ההתפרקות הישראלית לשבטים.

לאורך השנים בחור שומר על עיניו לא להסתכל על נשים ולא לחשוב עליהן ובחורה מקפידה על צניעותה בלבוש, במעשה ובמחשבה. עם נישואיהם הם עומדים זה מול זו, זרים לחלוטין, חסרי כל ידע על עצמם ועל זה שעומד מולם.

הסרט מתעד את סיפורה של להקת נערים וצעירים מאשדוד. המנסה לזכות באליפות העולם בברייקדאנס תוך כדי מציאות חיים מאתגרת מאוד.

הסרט מתעד את סיפורה של משפחת אבו פריחה, משפחה בדואית, שעברה לחיות בעומר. כשאם המשפחה נפטרת הקהילה מונעת ממשפחתה לקבור אותה בעומר כמשאלתה האחרונה.